İngiltere’nin Oxford Üniversitesi’nden yapay zeka profesörü Mike Wooldridge, yapay zekaya ‘sır anlatılmaması’ konusunda uyarıda bulundu. Prof. Wooldridge, işle ilgili şikayetlerin veya siyasi tercihlerin yapay zeka robotları ile paylaşılmasının sonrasında kişi için olumsuz sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.
The Guardian’ın aktardığına göre, yapay zeka araçları ile paylaşılan her şeyin söz konusu araç ve robotların gelecekteki versiyonlarını geliştirmek için kullanıldığına işaret eden Wooldridge, bu sebeple özel bilgilerin ya da samimi konuşmaların yapay zeka sohbet robotlarıyla paylaşılmasının ‘son derece mantıksız’ olacağını söyledi.
‘YAPTIĞI ŞEY, SİZE DUYMAK İSTEDİKLERİNİZİ SÖYLEMEK’
Bu teknolojinin kullanıcılara ‘duymak istediklerini söylediğini’ belirten yapay zeka uzmanı, kullanıcıların bu sebeple ‘yaptıkları yorumlara dengeli bir yanıt beklemeleri gerektiğinin’ altını çizdi. Yapay zekanın bir noktada insanlar gibi bilinç sahibi olup olamayacağı sorusunu da değerlendiren Prof. Wooldridge, Daily Mail’e verdiği demeçte de ‘insanların yapay zekada bilinç aramaya programlandığını ancak bunun beyhude bir çaba olduğunu’ söyledi. Wooldridge, “Empatisi ya da sempatisi yok” diye konuştu.
Teknolojinin yaptığının bu olmadığını anlatan Wooldridge, “Ve kritik bir biçimde, o herhangi bir şey deneyimlemiş değil. Bu teknoloji, temelde size duymak istediklerinizi söylemeye çalışmak üzere tasarlanmış durumda. Yaptığı şey, tam anlamıyla bu” dedi.
“ChatGPT’ye yazdığınız her şeyin, doğrudan ChatGPT’nin gelecekteki versiyonlarına yükleneceğini varsaymalısınız” diyen yapay zeka uzmanına göre, yapay zeka modellerinin mevcut durumdaki işleyişine bakıldığında bir kere sistemlerine girdiğiniz bir bilgiyi veya veriyi geri almak ise imkansıza yakın. (DIŞ HABERLER)